PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Als ik terugkom naar Nederland, kan dat alleen bij PSV’

Feyenoord speelt vanavond het eerste duel van de twee tegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League. Karim Rekik speelde van 2015 tot 2017 bij de Franse club. Hij weet dat het daar kan spoken.

Hij verheugt zich op de ontmoeting tussen zijn oude clubs in de halve finale van de Conference League. “Voor Feyenoord is dit echt een mooie campagne geweest”, zegt de oud-jeugdspeler van de Rotterdammers in het Eindhovens Dagblad. “Ze moeten thuis hun slag zien te slaan. Volgende week in Marseille wordt het echt overleven. Marseille is een gekkenhuis. Om het voor de tegenstander een hel te noemen is net wat overdreven, maar de supporters hitsen de boel op zoals we dat in Nederland niet kennen.”

Hoewel de 27-jarige mandekker in de jeugd van Feyenoord speelde, is een terugkeer naar Rotterdam geen optie voor hem. “Als ik ooit terugkom naar Nederland, dan kan dat alleen bij PSV zijn. Niet omdat ik Feyenoord niet waardeer, maar ik ben in Eindhoven echt doorgebroken en heb van Phillip Cocu en Marcel Brands de kans gekregen om de top te halen. De ontlading daar na de titel in een fantastisch jaar, ga ik nooit meer vergeten. PSV paste bij mij als persoon ook gewoon heel goed. De rust, het relativeren en toch alles doen om de top te willen bereiken, dat sprak me enorm aan.”

Momenteel heeft Rekik het uitstekend naar zijn zin bij Sevilla. Hij komt geregeld in actie voor de nummer drie van La Liga, waardoor hij ook het Nederlands elftal niet uit zijn hoofd zet. “Als ik fit ben, speel ik bij een van de topploegen in de Spaanse Eredivisie. Ik ben gewoon volledig bezig met goed presteren bij Sevilla en sta uiteraard open voor een rol voor Oranje, mocht dat in de toekomst weer een keer aan de orde komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.