PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

OFFICIEEL: Roger Schmidt nieuwe trainer van Benfica

Roger Schmidt wordt officieel de nieuwe manager van het Portugese Benfica. De Duitser heeft namelijk een principe-akkoord bereikt. Dat heeft de club middels een verklaring naar buiten gebracht.

Schmidt was eerder werkzaam bij Delbrücker SC, SC Preussen Münster, SC Paderborn 07, Red Bull Salzburg, Bayer Leverkusen en Beijing Guoan. In de zomer van 2020 ging hij bij PSV aan de slag, waarmee hij dit seizoen de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker won. De Eindhovenaren strijden daarnaast nog om de landstitel. De achterstand op Ajax bedraagt vier punten.

Bij Benfica wordt Schmidt de opvolger van Nélson Veríssimo, die sinds halverwege het seizoen de honneurs waarneemt vanwege het ontslag van Jorge Jesus. Onder leiding van Veríssimo wist O Glorioso Ajax uit te schakelen in de achtste finale van de Champions League, waarna Liverpool in de kwartfinale te sterk was. In de Portugese Primeira Liga kijkt Benfica echter tegen een forse achterstand aan op FC Porto en Sporting Portugal.

Benfica maakt verder nog geen details over het akkoord met Schmidt bekend, maar volgens Portugese media tekent de 55-jarige oefenmeester een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.