PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Cody Gakpo is nog niet klaar voor overstap naar grootmacht’

Cody Gakpo zou er goed aan doen om nog een seizoen extra bij PSV te spelen. Dit is de mening van clubwatcher Marco Timmer. Hij schrijft dat hij op mentaal gebied er wel klaar voor is, maar op het fysieke en voetballende vlak nog niet.

“De voetballer miste de afgelopen twee seizoenen te veel wedstrijden door blessures. En hoewel hij PSV’s beste speler is, stond de aanvoerder er niet altijd in de grote wedstrijden. Wél in de bekerfinale tegen Ajax, maar bijvoorbeeld twee keer niet tegen Leicester City.”

Timmer denkt dat Gakpo er goed aan doet om langer in Eindhoven te blijven, waar hij een onbetwiste basisspeler is en ook op Europees niveau wedstrijden kan spelen. Zeker met het oog op het WK in Qatar is dat interessant te noemen, ook omdat bondscoach Louis van Gaal graag gebruik maakt van spelers die ritme hebben en topfit zijn.

De clubwatcher schrijft op de website van Voetbal International dan ook dat Gakpo een voorbeeld moet nemen aan Ruud van Nistelrooy, die ook pas op latere leeftijd naar de Premier League verhuisde. “In Van Nistelrooij heeft Gakpo hét perfecte voorbeeld en een uitstekende ervaringsdeskundige. De leerling kan dan maar beter naar de meester luisteren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.