PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax volgend seizoen in pot 1 van de Champions League’

Ajax maakt volgend seizoen een goede kans om te worden ingedeeld in pot 1 van de Champions League. De Amsterdammers zullen wel eerst kampioen van Nederland moeten gaan worden en er zullen nog een aantal andere dingen meespelen.

Ajax moet in de komende vier wedstrijden PSV achter zien te houden om zich tot kampioen te kronen van de Eredivisie. Dat levert directe plaatsing op voor de Champions League, waarbij het coëfficiënt van 82.500 de Amsterdammers in ieder geval in pot 2 plaatst. Toch lonkt voor Ajax ook nog pot 1 als een club, uit één van de top-zes landen, landskampioen wordt én de Champions League wint. Dan gaat er namelijk een plek naar het land dat zevende staat op de UEFA-ranking, een plaats die Nederland inneemt vanaf komend seizoen.

Drie van de vier halve finalisten kunnen nog kampioen worden in eigen land, waarbij het gaat om Real Madrid, Liverpool en Manchester City. De kans is dan ook erg groot dat één van die drie clubs kampioen wordt en de Champions League gaat winnen. Alleen het Spaanse Villareal zou nog roet in het eten kunnen gooien. Mocht Ajax dus landskampioen worden, dan kan men al bijna rekenen op een plek in pot 1. Daarmee ontloopt Ajax in elk geval komend seizoen de kampioenen van Spanje, Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk en Portugal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.