PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV moet voor komst van Wout Weghorst gaan’

Het contract van Eran Zahavi loopt deze zomer af bij PSV en de spits lijkt deze verbintenis niet willen verlengen. En daarom is het nog maar de vraag wie er na de zomer in de spits staat bij de Eindhovenaren.

Aan tafel bij Studio Voetbal laat Ibrahim Affelay weten dat PSV vol voor Wout Weghorst moet gaan. “Met de situatie van Burnley, dat strijdt tegen degradatie, zou ik voor Wout Weghorst gaan.” Mocht de oud-spits van Wolfsburg naar Eindhoven komen dan is het salaris wellicht een struikelblok, maar Affelay denkt dat daar wel afspraken over gemaakt kunnen worden. “Als Burnley zou degraderen, kun je daar zeker bepaalde afspraken over maken. Misschien kun je ‘m voor een jaar huren. Ik vind het een interessante optie voor PSV.”

Mede-analist Pierre van Hooijdonk kan zich vinden in de keuze van Affelay, maar ziet ook bij Barcelona een geschikte kandidaat rondlopen. “Ik dacht aan z’n collega-pinchhitter Luuk de Jong, maar ik kan me wel vinden in Weghorst. Als zulke spelers terug willen naar Nederland, ben ik daar altijd voor. Hij heeft het bij VfL Wolfsburg ook goed gedaan.” Rafael van der Vaart laat de namen van Jens Odgaard en Jørgen Strand Larsen vallen, maar Affelay denkt dat de stap voor laatstgenoemde veel te groot is. “PSV wil in de Champions League of Europa League spelen. Ik zou ervoor pleiten dat zo’n jongen eerst een stap naar Feyenoord zou maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.