PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Als iemand 40 miljoen biedt, moet PSV hem meteen wegbrengen’

PSV zou Cody Gakpo deze zomer moeten verkopen als er een goed bod binnenkomt van zo rond de veertig miljoen euro. Dit is de mening van de analisten Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart.

PSV hoopt Gakpo nog één seizoen te behouden, maar Van der Vaart constateert dat de 22-jarige aanvaller klaar is voor een stap hogerop. “Normaal zeg ik dat hij zo lang mogelijk moet blijven, maar hij is al de motor van PSV. Als er een mooie uitdaging komt, moet hij gaan”, aldus de oud-international bij Studio Voetbal.

“Als iemand veertig miljoen wil betalen, moet je hem direct wegbrengen”, vervolgt Van der Vaart. Afellay sluit zich daarbij aan. “Als er een mooie club met een mooi bod komt, zou ik een strik eromheen doen. Hij is er wel klaar voor en is een jongen die zich snel aanpast.”

Gakpo, die tot medio 2027 kan bijtekenen in Eindhoven, wordt begeerd door Manchester City, Liverpool en Arsenal. De Londense club is het meest concreet. Pierre van Hooijdonk is het niet eens met zijn collega’s en stelt dat Gakpo nog een jaar bij PSV moet blijven.

“Hij is in Nederland nog niet klaar. Hij mist nogal wat wedstrijden”, aldus Pi-Air. “Hopelijk speelt hij dan nog een seizoen met 34 wedstrijden. Memphis was de beste van Nederland toen hij naar Manchester United ging. Gakpo is nog niet op dat niveau.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.