PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV hoopt Cody Gakpo te verleiden met megacontract’

PSV hoopt dat Cody Gakpo ook nog na de zomer in Eindhoven speelt. En daarom willen ze hem een megacontract aan te bieden om hem te behouden. Er zijn namelijk verschillende grote kapers op de kust voor de vleugelaanvaller.

In het verleden slaagde PSV er al eens in om Memphis Depay en Georginio Wijnaldum nog een jaartje langer dan gedacht te behouden, middels een nieuw megacontract. Dat scenario wordt nu ook overdacht inzake Gakpo. “Met het oog op zijn plek in de WK-selectie kan het voor Gakpo aantrekkelijk zijn om niet deze zomer al een klapper te maken. Hij ligt sowieso nog vast tot medio 2026”, weet De Telegraaf.

Clubs die in één adem worden genoemd met Gakpo zijn Liverpool, Bayern München, Borussia Dortmund en Manchester City, maar vooral Arsenal is erg gecharmeerd van de flankspeler. Volgens het Eindhovens Dagblad ‘wordt geen middel geschuwd en is een nieuw en langer contract tot misschien wel 2027 denkbaar’ in een poging om Gakpo te behouden.

“Of PSV erin gaat slagen om Gakpo ook komend seizoen te behouden, is nog wel zeer de vraag. Gakpo staat open voor gesprekken en heeft inmiddels ook van de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij het signaal gehad dat Van the Man hem heel graag volgend seizoen bij de selectie wil houden. Of dat lukt op het moment dat bijvoorbeeld Arsenal doorpakt met een bod van 40 mijoen euro of meer, is de vraag.”

“De leiding van PSV realiseert zich dat ook, maar heeft ook het WK van eind dit jaar als troef in handen. Als Gakpo daar wil schitteren, heeft hij aan PSV een club waar hij zeker speeltijd krijgt en zich in de kijker kan blijven spelen.” Het ED zou het ‘een huzarenstukje van directeur John de Jong’ vinden als Gakpo in de zomer níét weggaat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.