PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Feyenoord gaat Ajax dit jaar kampioen maken’

Ajax kan dit seizoen alleen nog de landstitel pakken. En clubwatcher Mike Verweij vreest voor het doemscenario. Hij laat in De Telegraaf weten meerdere redenen te zien dat het nog helemaal fout kan gaan voor de Amsterdammers.

In de resterende vijf competitieronden verdedigt Ajax een voorsprong van vier punten op PSV en heeft het bovendien een veel beter doelsaldo. Verweij schrijft onder meer dat de Amsterdammers in een vormdip zitten en al een aantal keer goed zijn weggekomen. Volgens de clubwatcher kan men in Amsterdam niet met vuur blijven spelen. Ook denkt Verweij dat transferperikelen nog een rol kunnen spelen gezien spelers als Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch bezig zijn met transfers naar Bayern München en veel andere spelers ook goed in de markt liggen. Bovendien denkt De Telegraaf-journalist dat ook de overgang van Ajax-trainer Erik ten Hag naar Manchester United meespeelt.

Daarnaast ziet Verweij dat Ajax het gemis van Antony maar moeilijk kan opvangen. De clubwatcher schrijft in De Telegraaf dat Ajax niet alleen het rendement van de aanvaller mist, maar ook de snelheid en diepgang van de vleugelspeler. Verweij ziet daarnaast een gemiste kans met het laten gaan van David Neres en het niet halen van Steven Bergwijn. Toch ziet Verweij nog wel een positief punt voor de Amsterdammers, die denkt dat Feyenoord de aartsrivaal een grote dienst kan bewijzen. De clubwatcher laat weten dat Feyenoord al jaren de plaaggeest is van PSV in de Kuip en zomaar eens Ajax aan de titel kan helpen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.