PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Vinnig Feyenoord gaat schadeclaim indienen bij Ajax en PSV

De bekerfinale vond gisteren plaats in de Rotterdamse Kuip. De rivalen Ajax en PSV namen het tegen elkaar op. De supporters van beide clubs hebben flink huisgehouden in het stadion. Zo is er een flinke schadepost van zón 20.0o0 euro vanwege de nodige vernielingen. Dat vertelde Jan van Merwijk, directeur van het stadion van Feyenoord, aan RTV Rijnmond.

Aan beide kanten van het stadion is er schade aangericht. Zo werden de toiletten achter de Ajax-vakken gesloopt en is er brand gesticht in de afvalbakken van de toiletten. Ook aan de kant van de PSV’ers is brandschade ontstaan. Omdat er op dat vak fakkels op de grond werden gegooid, is het beton beschadigd.

Daar bleef het overigens niet bij. Zo werd een deel van het stadion volgeplakt met Ajax-stickers (“Dat moet een schoonmaakploeg er nu allemaal af gaan krabben.”) en werd er graffiti gespoten. Van Merwijk vertelde dat er zelfs een aantal Ajacieden over de stoelen in De Kuip heen heeft geplast. “Dit maken we niet voor de eerste keer mee.”

Van Merwijk stelde dat de schade wel te herstellen is, al zullen de kosten daarvan worden verhaald op de KNVB. Dit omdat de voetbalbond het stadion huurde om de bekerfinale er te organiseren. De KNVB zal de schade op zijn beurt verhalen op PSV en Ajax.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.