PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax onder druk, treble lonkt voor PSV’

PSV won gisteren in de bekerfinale met 2-1 van Ajax en pakte zo haar tweede prijs van het seizoen. Eerder werd er al beslag gelegd op de Johan Cruijff Schaal. Lees hieronder wat de Nederlandse media van de wedstrijd vonden.

De Volkskrant zag in De Kuip een ‘spektakelstuk pur sang’, met een PSV dat zich van zijn beste kant liet zien. ‘PSV is een vreemd, soms zelfs raar en in elk geval wisselvallig elftal, dat soms diep valt en meestal weer opstaat, dat fantastisch kan pieken en dramatisch kan falen. De finale bracht de glorie naar Eindhoven, dankzij twee doelpunten vlak na rust. Het was al met al een heerlijk duel, met ook drie afgekeurde goals, waarvan twee voor Ajax. Allemaal buitenspel. PSV had simpelweg meer honger’, concludeerde de krant.

Daarbij zag de krant het plan van Ten Hag, die met Brian Brobbey in plaats van Sébastien Haller meer snelheid en diepgang probeerde te brengen, mislukken. Ook met zijn wissels kon Ajax het tij niet keren. ‘In de slotfase viel zelfs Mohamed Ihattaren nog in, het van PSV overgenomen probleemkind. Het was niet meer dan een provocatie, zeker na de nederlaag door hoongelach ontvangen door de winnaars, die hun honger naar succes laafden aan een spontane, extreme uitbarsting van vreugde.’

‘Het werd 2-1 in De Kuip, waar Ajax de sterkste was in de eerste helft, maar na rust in een tijdsbestek van vijf minuten de wedstrijd compleet uit handen gaf’, zo vatte De Telegraaf de finale samen. Dat is extra knap gezien het zware midweekse duel dat de Eindhovenaren in de benen hadden. ‘PSV bleef goed overeind, waarbij vooral het magistrale spel van de middenvelders Ibrahim Sangaré en Erick Gutierrez in het oog sprongen. Beiden wonnen aan de lopende band duels en met name Sangaré wist zijn lange uitschuifbenen overal tussen te murwen.’

De krant sprak tot slot van ‘een triomf die vanuit Eindhovens perspectief extra mooi is, omdat in de finale de grote rivaal is verslagen, en die de ploeg van Schmidt mogelijk ook een impuls geeft in het restant van de titelrace.’ Ook het Algemeen Dagblad verwacht met nog vijf wedstrijden te gaan een spannende titelstrijd. ‘Waar Ten Hag nu kan fluiten naar zijn derde dubbel met Ajax, zal hij met zijn tobbende elftal alle zeilen bij moeten zetten om PSV-coach Roger Schmidt bij zijn afscheid van de nationale treble af te houden.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.