PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Zahavi over bekerfinale: ‘Zondag zijn er geen excuses’

PSV werd gisteren in de Conference League uitgeschakeld door Leicester City. Maar veel tijd om hier bij stil te staan is er niet. Zondag staat namelijk de bekerfinale alweer op het programma tegen Ajax.

Zahavi schoot PSV virtueel naar de halve finales, maar twee goals in het slotkwartier bleken fataal. “We maakten de tweede treffer niet, daar betalen we de prijs voor. Een hoge prijs”, zo citeert Voetbal International. “Maar dat is voetbal. We zijn niet blij met het resultaat, maar dit is een goede ervaring voor de ons. In de toekomst gaan we het veel beter doen.”

PSV speelt zondagavond alweer de bekerfinale tegen Ajax. “Elke wedstrijd is een ander verhaal”, zo concludeert Zahavi. “Je begint op nul en vanaf dan kan alles gebeuren, zeker in een bekerfinale. We hebben geen reden om de wedstrijd tegen Leicester mee te nemen. Die is gespeeld. We moeten vooruit kijken en zondag alles geven.”

Ajax heeft veel meer rust en voorbereidingstijd dan PSV, maar dat deert Zahavi niet. “We zijn aan dit ritme gewend. Gedurende het seizoen speelden we vaak genoeg donderdag, zondag, donderdag en dan weer zondag. We hebben een grote groep, daar kunnen we mee omgaan. Onze mindset is het belangrijkst. We moeten fysiek en mentaal herstellen, zondag zijn er geen excuses meer. We zijn fris en moeten alles geven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.