PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Roger Schmidt is schuldig aan uitschakeling PSV’

PSV wist zich gisteren niet te plaatsen voor de halve finales van de Conference League. En volgens analist Pierre van Hooijdonk is dit de schuld van trainer Roger Schmidt. Hij verwijt hem namelijk het één en ander.

Van Hooijdonk is van mening dat Schmidt eerder voor controle had moeten kiezen. Wat hem betreft had de PSV-trainer snelheid moeten brengen om in de counter te kunnen toeslaan. De oud-spits concludeert dat er ‘mede verloren’ werd door ‘slecht’ coachingswerk.

“Nou moet ik zeggen dat Bruma en Vertessen het vizier ook vaak niet op scherp hebben staan in de afronding, maar hun snelheid is wel een wapen”, sprak Van Hooijdonk bij ESPN. “Op een gegeven moment, na een uur voetballen ongeveer, moet je voor snelheid kiezen. Dat kan niet anders, dat is de makkelijkste weg om levensgevaarlijk te worden.”

Niet alleen Van Hooijdonk was kritisch. Ook Voetbal International-journalist Pieter Zwart vond de omzettingen van Schmidt ‘fataal’ voor de Eindhovenaren, die voor de derde keer in één seizoen zijn uitgeschakeld op een Europees strijdtoneel.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.