PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Cody Gakpo is klaar voor Ajax: ‘Fysiek is er geen probleem’

Aanstaande zondag staat de bekerfinale op agenda. Ajax speelt dan tegen PSV. Voor de Eindhovenaren de kans om zich te revancheren voor het verlies in de Conference League midweeks.

Cody Gakpo merkt dat het vizier meteen op Ajax is gegaan. “We moeten meteen door en iedereen heeft er zin in”, zo vertelde de aanvaller van PSV vrijdag op de persconferentie in Eindhoven. “We zijn tot de bodem gegaan en dat kunnen we meenemen naar die wedstrijd. Fysiek is het geen probleem.”

Gakpo denkt dat PSV nu vooral moet herstellen. “Dan kunnen we er gewoon staan zondag. We moeten met intensiteit de wedstrijd ingaan. Het is een mooie prijs die er op het spel staat”, aldus de Oranje-international, die zelf geen actieve herinneringen aan bekerfinales heeft. “Ik weet dat we in totaliteit negen keer hebben gewonnen en de laatste keer was in 2012. Wat ik daarna gedaan heb? Ik heb gekeken en ben daarna denk ik gewoon buiten gaan spelen.”

Tien jaar zonder bekerwinst is lang voor een topclub. Gakpo: “In het verleden is het weleens mis gegaan tegen kleinere clubs, maar de trainer heeft ons scherp gehouden voor deze wedstrijden. Zodoende staan we nu in de finale. Nu moeten we eens zien te winnen, ook om de trainer en onszelf een mooie prijs te bezorgen. We hebben twee jaar goed met elkaar kunnen werken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.