PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Xavi over Luuk de Jong: ‘Een voorrecht om hem te hebben’

Luuk de Jong heeft pluspunten gescoord bij zijn trainer Xavi Hernandez. De spits pikt regelmatig belangrijke goals mee voor FC Barcelona en scoort hiermee punten voor zijn team. De trainer vindt het dan ook fijn om hem in zijn selectie te hebben.

De 31-jarige De Jong speelde in La Liga zestien wedstrijden en was zes keer trefzeker. De kritiek rond de Nederlander begint in Spanje steeds verder af te nemen. “Ik waardeer Luuk enorm, hij is een voorbeeld voor andere spelers en de staf. Luuk is een professional, die altijd traint op de volle 100% en alles geeft. Hij is erg belangrijk voor het team”, vertelde Xavi woensdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Eintracht Frankfurt.

De Jong werd door Ronald Koeman naar Barcelona gehaald en leek onder diens opvolger Xavi niet te kunnen rekenen op veel speeltijd. Toch blijft de kopsterke spits zijn kansen grijpen. “Het is een fijne optie voor ons om hem in de laatste minuten te kunnen brengen. Hij heeft zijn spel aan de bal verbeterd en hij snapt onze manier van spelen. Het is voor mij een voorrecht om hem in mijn team te hebben.”

Donderdagavond (21.00 uur) wacht voor Barcelona de wedstrijd tegen Frankfurt in de kwartfinale van de Europa League. De heenwedstrijd eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel. De Jong is net als landgenoten Memphis, Frenkie de Jong en Sergino Dest opgenomen in de wedstrijdselectie. Barcelona huurt De Jong momenteel van Sevilla en kan hem komende zomer definitief overnemen. PSV houdt zijn situatie nauwlettend in de gaten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.