PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘FC Barcelona gaat niet door met Luuk de Jong’

Luuk de Jong heeft dit jaar zijn waarde bewezen voor FC Barcelona maar de kans is groot dat de club toch niet met hem doorgaat. Hij werd eind augustus door Barcelona gehuurd van Sevilla.

Na het ontslag van landgenoot Ronald Koeman leek zijn rol uitgespeeld, maar de spits herpakte zich door als stand-in c.q. supersub zijn doelpunten mee te pakken. Zondagavond bezorgde hij de formatie van trainer Xavi Hernández in extremis een 2-3 overwinning ten koste van laagvlieger Levante.

Intern is er veel respect voor De Jong, die zich vanuit een haast onmogelijke positie terug wist te knokken. Toch lijkt Barcelona de optie tot koop niet te lichten, zo schrijft El Nacional. Sevilla wil weliswaar van hem af met nog één contractjaar te gaan, maar in Camp Nou heeft maken simpelweg andere plannen voor de spitspositie. Zo hoopt Barça zich te versterken met Robert Lewandowski (Bayern München) en daarmee lijkt de deur op slot te gaan voor de Nederlander.

Volgens Toni Juanmartí, een Spaanse voetbaljournalist, is er maar één manier waarop De Jong in Barcelona actief zou blijven. De clubleiding hoopt deze zomer Memphis Depay en Martin Braithwaite te lozen. In dat geval zou het een overweging kúnnen zijn om de Oranje-international toch nog langer te behouden, maar op dit moment is de kans nagenoeg nul.

De Jong verklaarde maandagavond in het Ziggo Sport-programma Rondo: “Elke speler zou zeggen dat hij het liefst bij FC Barcelona wil blijven. Voor mij is dat geen vraag. Dat zou fantastisch zijn om bij zo’n club te blijven.” Die kans is echter klein, waardoor de kans op een terugkeer naar PSV lijkt te groeien.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.