PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-aanvaller is klaar voor een grote transfer’

Volgens analist en voormalig topvoetballer Wim Kieft is PSV-flitser Cody Gakpo klaar voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. De Eindhovenaren speelde midweeks in de Conference League tegen Leicester City en Kieft genoot van hem.

Hij vond het maar ‘een dooie boel’ in het King Power Stadium, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf: “Je verwacht dat het dak eraf gaat in een kwartfinale in zo’n Engels stadion. Eigenlijk kwam PSV nauwelijks in problemen.”

Vervolgens richt hij zijn vizier op Gakpo: “De ploeg verdiende een strafschop na de overtreding op Cody Gakpo. Hij steekt er met kop en schouders bovenuit bij PSV en een transfer deze zomer is een logische volgende stap na twee jaar een belangrijke speler te zijn geweest. Gakpo is 22 jaar, aanvoerder, mentaal sterk, laat zich niet uit het veld slaan en gedraagt zich volwassen. Hij verwoordt het allemaal prima en bleef heel realistisch en rustig na afloop van Leicester City-PSV. Hoewel hem een strafschop was onthouden.”

“Gakpo liet zich niet meeslepen door emoties”, gaat Kieft verder. “Arsenal zou een mooie tussenstap zijn omdat ze daar altijd een goed plan hebben met jonge beloftevolle spelers. Voor hem valt te hopen dat Arsenal zich kwalificeert voor de Champions League. Sluit Gakpo na PSV direct aan bij een Europese topclub, dan betwijfel ik of hij direct kan aanhaken. De voorbeelden zijn legio van Eredivisie-spelers voor wie de stap te groot is.”

One thought on “‘PSV-aanvaller is klaar voor een grote transfer’

  1. Laat hem nog maar de jaartje rijpen onder Van de Man. Jij als Ajax lover zal hem liever weghebben, als na een jaar deze jongen dan hoogtij meemaakt moet hij zeker naar Ajax

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.