PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Vind het echt mooi dat Ruud van Nistelrooij de nieuwe trainer is geworden’

Luc Nilis vindt dat PSV een goede keuze heeft gemaakt door Ruud van Nistelrooy komend seizoen aan te stellen als nieuwe trainer. Dit zegt hij in een gesprek met het Eindhovens Dagblad.

“Ik vind het echt mooi dat hij het is geworden en dat de leiding van PSV in hem gelooft”, aldus Nilis. “Ruud heeft straks voldoende ervaren mensen om hem heen. Hij is een betrouwbaar en gedreven mens en ik kwam ook na mijn carrière altijd goed met hem overeen.”

Volgens de Belg is het voor PSV top dat Van Nistelrooij deze stap gaat zetten. “Ik denk dat het heel veel mensen goed doet, omdat hij iemand is die naadloos staat voor wat de club wil zijn. Hij is een warme persoonlijkheid, pikt dingen snel op en wil altijd het maximale uit een wedstrijd halen”, zegt hij daarover. “Het is goed dat Marcel Brands hem nogmaals de vraag heeft gesteld, want je proefde ondanks zijn uitgesproken twijfel al dat Ruud het best wilde doen. Ook vroeger was hij al een leider, die goed zijn pad uitstippelde.”

Nilis weet niet of hij zelf nog terug zal keren bij PSV. “Ik zeg bij PSV nooit nooit”, zo geeft hij aan. “De waardering die ik van PSV-supporters soms nog krijg, doet me altijd heel goed en het blijft een club die ik nauwgezet volg. Maar ik heb het nu goed naar de zin en kan de job in Genk goed combineren met mijn werk als coach.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.