PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Vijftig miljoen euro is Cody Gakpo gewoon zeker waard’

PSV clubicoon Willy van de Kerkhof is onder de indruk van de ontwikkeling die Cody Gakpo doormaakt. Hij ziet wel een belangrijk minpunt. De vleugelaanvaller is namelijk lang niet altijd fit.

“Ik vind hem één van de beste spelers die PSV in de laatste jaren heeft voortgebracht”, stelt het PSV-icoon in gesprek met VoetbalPrimeur. “Hij heeft de uitstraling van een topspeler, dat is erg belangrijk. Als – ik noem hem even gekscherend koning Gakpo – ergens binnenkomt, dan staat er ook echt iemand. Dat is in de huidige voetballerij heel belangrijk. Dan gaan ze rekening met je houden.”

“Hij heeft heel veel voetballende kwaliteiten”, vervolgt Van de Kerkhof. “Ik weet eigenlijk niet op welke positie hij het meest tot zijn recht komt. Hij kan goed op links en rechts spelen, maar ik zou hem op de tien-positie zetten. Gakpo speelde dit seizoen alleen tegen FC Utrecht op die plek. Je moet hem gewoon laten voetballen zoals hij dat kan. Dat zou mijn idee zijn.”

Van de Kerkhof noemt echter één minpunt aan het PSV-talent. “Echte topspelers raken bijna nooit geblesseerd en zijn altijd fit, dus wat dat betreft moeten we toch een slag om de arm houden. Gakpo zit bij PSV aan het plafond, maar bij Oranje is hij nu ook weer geblesseerd geraakt. Topspelers moeten, zoals ik al zei, zoveel mogelijk voetballen, want dan kun je je kwaliteiten laten zien.

“Ik denk dat Gakpo in Engeland zeker kan slagen, maar Bayern zou ik ook een hele goede club voor hem vinden. Dat vindt hij zelf ook wel, denk ik. Hoeveel PSV moet verdienen aan zijn transfer? Dat is heel simpel: vijftig miljoen. Dat is hij gewoon zeker waard”, besluit Van de Kerkhof.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.