PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Ruud van Nistelrooy lyrisch over Argentijnse doelpuntenmachine

Jong PSV speelde gisteren met 2-2 gelijk tegen FC Volendam. Maximiliano Romero scoorde tweemaal voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy. Hij gaf hiermee alvast zijn visitekaartje af voor het volgende seizoen.

Van Nistelrooy was in een interview met ESPN dan ook complimenteus voor de spits na afloop van de wedstrijd . “Hij ziet sneller dan anderen wat er gaat gebeuren. Dan is hij al eerder weg dan de verdedigers. Dat is zijn voorsprong. En met zijn startsnelheid is hij dan niet te houden. Het is een kwaliteit die hem echt bijzonder maakt.” Romero maakte zijn eerste goal vanaf de stip, maar van Nistelrooy genoot vooral van de tweede treffer van de aanvaller. “Hij durft zijn afronding uit te stellen. Hij wacht even en chipt de bal over de keeper heen. Dat is kwaliteit. Ik genoot ervan.”

De Argentijnse spits maakte dan wel indruk tegen FC Volendam, maar kent bij PSV vooral een ongelukkige periode met veel blessureleed. De spits werd als groot talent naar Eindhoven gehaald, maar kon nog geen moment die status waarmaken. Van Nistelrooy plaatst dan ook een kanttekening bij de medische gesteldheid van zijn aanvaller. “Alleen, in de afgelopen vierenhalf jaar: hoeveel heeft hij negentig minuten gespeeld?” De trainer van Jong PSV laat de deur echter op een kier staan voor komend seizoen wat betreft het eerste elftal. “Je gunt het hem ook zo. Elke keer moet hij die knop weer omzetten en revalideren. Maar als hij fit blijft zie je dat hij doelpunten in zich heeft. En dat is altijd welkom.” De spits zelf wilde nog niet zover op de zaken vooruit lopen, maar was vooral blij dat hij eindelijk weer eens een wedstrijd kon spelen. “Ik ben vooral doodop. Na bijna negentig minuten voetballen. Dat was de eerste keer in maanden. Het voelde weer fantastisch om te mogen doen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.