PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Leicester-speler: ‘PSV kan niet verdedigen’

Donderdag treft PSV in de kwartfinales van de Conference League het Engelse Leicester City. En in dat team speelt de Belg Timothy Castagne. Hij is niet onder de indruk van de verdedigende kwaliteiten van de Eindhovenaren.

Dit zegt hij in een gesprek met De Telegraaf. “Teams uit Nederland spelen altijd goed verzorgd voetbal en willen graag hoog druk zetten. Wat je wel ziet, is dat ze soms problemen in defensief opzicht hebben. We moeten kijken of we daar ons voordeel mee kunnen doen.”

Castagne ziet zijn ploeg duidelijk als favoriet in het duel met PSV, maar waakt voor onderschatting. “Omdat we van de Premier league zijn en zij van de Eredivisie denken sommige mensen dat het gemakkelijk gaat worden. Maar het is nog steeds een goede ploeg en zij doen het heel goed. Het is aan ons om ons normale niveau te halen. Als dat lukt dan gaan we door.” De Belg ziet dan ook een voordeel in het spel dat PSV speelt. “PSV is een team met kwaliteitsspelers, dat wil voetballen en geen lange ballen speelt. Dat kan in ons voordeel werken als we erin slagen hen te pressen.”

PSV moet het tegen Leicester gaan doen zonder Eríck Gutiérrez, die tegen FC Kopenhagen in de vorige ronde een gele kaart kreeg die hem een schorsing kost. Armando Obispo, Ryan Thomas en Philipp Mwene zijn verder nog geblesseerd. André Ramalho is juist net terug; de Braziliaan maakte tegen FC Twente als invaller in de rust zijn rentree en deed het gelijk prima. Bovendien is Ramalho ervaren, ook op Europees gebied; met RB Salzburg haalde hij al eens de halve finale van de Europa League. “Ik weet hoe geweldig het is om dit soort duels te spelen”, citeert het Eindhovens Dagblad hem. PSV kan de ervaring en kracht van de ervaren verdediger dan ook goed gebruiken tegen de Engelsen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.