PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Van der Meyde: ‘Ik kostte 90.000 euro per minuut’

Andy van der Meyde kan terugkijken op een mooie voetballoopbaan. Hij speelde bij o.a Ajax, Inter Milan en Everton. Maar veel geld hield de aanvaller niet over. Hij had namelijk een groot uitgavenpatroon.

“Ik heb geleefd tijdens mijn carrière, een hoop gekke dingen gedaan”, vertelt Van der Meijde in Rookworst de Podcast. “Dat ging van auto’s kopen om de week naar huizen huren met golfbanen terwijl ik niet eens golf. Daarnaast had ik geen tussenschot in mijn neus meer over.”

Van der Meijde kende de waarde van geld niet. “Je bent jong en je krijgt opeens heel veel geld tot je beschikking. Op dat moment denk je dat het geld nooit meer opraakt en dat er altijd wel weer nieuw geld verschijnt. Daarnaast was ik het niet gewend geld te hebben, ik had vroeger thuis geen geld. Mijn vader en moeder werkte had, maar ze kwamen maar net rond”, aldus de oud-prof.

Van der Meijde kreeg voldoende binnen. “Ik heb denk ik elf miljoen euro opgemaakt toen ik voetballer was. Ik kocht auto’s, de nieuwste kleding en juwelen, allemaal gekkigheid. Ik liep rond met een chequeboek. Zo liep ik wel eens in de stad en zag ik in een juwelier een Rolex van 50.000 euro. Die moest ik dan hebben. Ook heb ik wel eens bij de tandarts in een tijdschrift een Lamborghini zien staan, twee dagen later had ik die auto voor de deur staan.”

Met name bij Everton verdiende de oud-aanvaller goud geld. “Ik verdiende toen 45.000 euro per week, vier jaar lang. Ze hebben daar nog steeds spijt dat ze mij ooit dat contract hebben gegeven. Ze hebben destijds uitgerekend dat ik met mijn zeventien optredens voor de club de duurste Premier League-speler van dat moment was. Ik kostte 90.000 euro per minuut!”, besluit hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.