PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Steven Bergwijn heeft nog veel ruimte voor verbetering’

Antonio Conte de trainer van Tottenham Hotspur is lovend over zijn aanvaller Steven Bergwijn. Hij maakte de afgelopen interlandperiode veel indruk bij Oranje, maar zit bij zijn club veelal op de bank.

“We hebben het hier over een speler met veel kwaliteit en potentie”, zegt Conte op de persconferentie. “Hij is anders dan de andere spelers in onze selectie, hij is goed in de één-tegen-één als er weinig ruimte is, hij kan een man uitspelen en kansen creëren.” Tegelijkertijd vindt de Italiaan dat er nog verbeterpunten zijn. “Ik denk dat Steven nog veel ruimte heeft voor verbetering en hij moet constant worden. Hij moet hard blijven werken.”

Conte benadrukt dat hij wel te spreken is over de Nederlander. “Hij is een speler die iets teweeg kan brengen. Hij kan kansen creëren voor zichzelf en anderen.” Ondanks de lovende woorden moet Bergwijn onder meer Heung-Min Son en Dejan Kulusevski voor zich dulden in de pikorde. “Ik denk dat hij meer geloof in zichzelf moet hebben. Hij moet hard blijven werken, zowel met als zonder de bal, en het team helpen.”

“Voetbal is een teamsport en je moet het team op elk moment kunnen helpen. Het is zeker dat we het over een speler hebben die een belangrijke ontwikkeling doormaakt”, besluit Conte. Bergwijn ligt tot medio 2025 vast bij Tottenham. Volgens meerdere media heeft Ajax nog altijd interesse.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.