PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ruud van Nistelrooy durft harde beslissingen te nemen’

Ruud van Nistelrooy is vanaf volgend seizoen de hoofdtrainer van PSV. En Guus Hiddink kan zich goed vinden in zijn aanstelling. In gesprek met de NOS sprak Hiddink zich uit over de promotie van Van Nistelrooy binnen PSV.

“Ruud heeft een enorme carrière gemaakt als speler, in Engeland, Spanje en Duitsland. En hij heeft vervolgens ook bewust geïnvesteerd in zijn trainerscarrière. Daarom is het heel mooi dat hij nu PSV-trainer is geworden”, zo stelt de oud-trainer vast.

Hiddink was zelf niet betrokken bij dit proces, al is hij regelmatig als klankbord van PSV betiteld. “Dat woord is iets te prominent in de pers gekomen. Ik praat af en toe met directieleden John de Jong en Toon Gerbrands, ook de afgelopen maanden. Dan ga je een beetje filosoferen over wie Roger Schmidt moet opvolgen. En dan komen er allemaal namen naar voren, waaronder die van Van Nistelrooy.”

Volgens Hiddink heeft Van Nistelrooy het karakter om deze baan aan te kunnen. “Het is een heel aimabele man, hij praat mooi en brengt de dingen verstandig naar voren. Maar hij weet wel wat het voetbal brengt en ik denk dat hij ook harde en gedurfde beslissingen durft te nemen. Want je hebt altijd met mensen te maken en je moet soms echt vervelende beslissingen nemen.”

One thought on “‘Ruud van Nistelrooy durft harde beslissingen te nemen’

  1. Dat moet ik nog zien, die Schmidt laat toch nog even op het laatst zien hoe het niet moet met als gevolg dat je volgend jaar weer achter de feiten kunt aanlopen. Winnen bij Feyenoord doe je niet zomaar en bovendien mocht dat wel lukken ze hebben het gisteren weer behoorlijk laten zitten met een tweede hands keepertje, terwijl ze notabene de man aan de overkant hadden. Het verschil was gitten weer duidelijk te zien . Ontslag voor de eikel die hem heeft aanbevolen en ontslag voor degene die Drommel een contract heeft aangeboden. Met die vent win je geen wedstrijden let op ook donderdag gaat het mis.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.