PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

OFFICIEEL: PSV contracteert Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy wordt na de zomer de nieuwe trainer van PSV. Dit heeft de club bekendgemaakt via hun digitale kanalen. Hij volgt Roger Schmidt op. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2025 en wordt bijgestaan door Fred Rutten, die als klankbord gaat fungeren.

“Ik heb jaren naar dit moment toegewerkt”, laat Van Nistelrooy in een eerste reactie weten. “Ik ben trots en overtuigd dat ik er klaar voor ben om een leidende rol in te nemen bij mijn club. Mijn doel is altijd het hoofdtrainerschap bij PSV geweest.”

Van Nistelrooy liet zich eerder dit seizoen nog terughoudend uit over een mogelijke stap naar het eerste elftal. “Ik had de overtuiging dat ik mijn eigen trainersloopbaan volledig kon regisseren en daarbij paste nog één seizoen extra ervaring als trainer van Jong PSV. Maar het blijkt niet te regisseren. Dit is het moment.”

De komst van Marcel Brands, die het stokje over gaat nemen van Toon Gerbrands, speelde een belangrijke rol in de keuze van Van Nistelrooy. “De aanstelling van Brands als Algemeen Directeur van PSV en het gesprek dat ik met hem voerde, hebben mij het laatste zetje gegeven om nu vol overtuiging deze stap te zetten. PSV slaat deze zomer een nieuwe weg in en daar wil ik onderdeel van uitmaken.”

André Ooijer en Willem II-trainer Javier Rabanal gaan Van Nistelrooy assisteren bij het eerste elftal. De verdere invulling van de technische staf wordt op een later moment bekendgemaakt. Van Nistelrooy deed de afgelopen negen jaar ervaring op als trainer bij PSV. Sinds deze zomer coacht hij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en daarvoor was hij trainer bij PSV O18. Tijdens het EK 2020 was hij onder Frank de Boer assistent bij het Nederlands elftal. Diezelfde rol vulde Van Nistelrooy van 2014 tot 2016 in onder bondscoach Guus Hiddink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.