PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Oranje treft Qatar óf topland op het aanstaande WK

Het Nederlands Elftal zal niet in pot 1 worden ingedeeld tijdens de loting voor het WK in Qatar. Dit betekend dat Oranje of Qatar of een topland zal loten tijdens de groepsfase. Pot 1 bestaat naast gastheer Qatar uit de zeven hoogstgeplaatste landen op de FIFA-ranking van 31 maart.

Het gaat hier om België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal. Dat laatste land voegde zich in Pot 1 door de verrassende uitschakeling van Italië, dat daarmee een rechtstreekse confrontatie om zeep hielp.

Nederland staat momenteel tiende en is daarmee terug te vinden in Pot 2. De loting zal aanstaande vrijdag plaatsvinden, al zijn dan ‘pas’ 29 van de 32 deelnemers bekend. Het WK begint op 21 november en duurt tot 18 december, waardoor de nationale competities enige tijd stil komen te liggen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.