PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Memphis Depay: ‘De scheids mocht mij niet’

Memphis Depay kreeg gisteren in het duel met Duitsland een penalty. Maar later werd deze door de VAR weer teruggedraaid. Memphis kwam woensdag nog even terug op het beslissende moment.

Op Twitter liet de aanvaller van Barcelona weten niet gecharmeerd te zijn van Pawson. “De scheidsrechter van gisteren was een grap. Hij mag mij niet.” Dinsdagavond gaf Depay tegenover de NOS al zijn mening en volgens de aanvaller had Pawson zijn beslissing moeten laten staan. “Hij raakt amper de bal. Hij geeft mij een beuk, waardoor hij de bal nog raakt. Ik zette bewust nog mijn lichaam ertussen, want zag hem in mijn ooghoek komen. Dat hij hem dan niet geeft is jammer, want ik wil winnen.”

Ook in Duitsland vroeg men zich hardop af of de VAR wel had moeten ingrijpen. Thorsten Kinhöfer, arbitragespecialist van BILD had een duidelijke mening over het moment. Kinhöfer zag dat er een overtreding werd gemaakt en vond dat Pawson niet naar de kant had moeten worden geroepen. “Kehrer speelt de bal, maar raakt zijn tegenstander ook tegen zijn dijbeen. Maar het is de vraag of het echt zo’n duidelijke fout is dat de VAR moet ingrijpen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.