PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Louis van Gaal mist loting voor het WK vanwege positieve test

Louis van Gaal zal deze week niet afreizen naar Qatar om de loting voor het WK bij te wonen. De bondscoach van Oranje kan namelijk geen negatieve PCR-test overleggen. Dat komt omdat hij vorige week nog positief testte op corona, waardoor hij tijdens de eerste dagen van de voorbereiding in isolatie zat. Hoewel Van Gaal hersteld is, dient hij een negatieve PCR-test af te leggen om in het vliegtuig naar Qatar te mogen stappen. Dat is echter niet het geval, waardoor de bondscoach niet van de partij is tijdens de loting.

Zijn assistent Danny Blind zal daarom de honneurs waarnemen in het Aziatische land. Dat bevestigde Van Gaal op zijn persconferentie na het 1-1 gelijkspel tegen Duitsland. Zijn andere assistent, Henk Fraser, was geen optie voor de trip. Hij hervat komend weekend met Sparta de jacht op handhaving in de Eredivisie.

Het Nederlands elftal zit na dinsdagavond definitief in pot 2 tijdens de loting. Dat heeft te maken met het feit dat Portugal zich via de play-offs verzekerde van een startbewijs voor het toernooi in Qatar.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.