PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

FIFA en Qatar willen uitleg van de KNVB over uitlatingen Louis van Gaal

De KNVB moet zich verantwoorden voor de uitlatingen die bondscoach Louis van Gaal onlangs deed over het aanstaande WK in Qatar. Volgens De Telegraaf hebben ze een brief geschreven om opheldering te geven.

De uitspraken van Van Gaal over het WK in Qatar gingen vorige week de wereld over. De trainer van het Nederlands elftal oordeelde onder meer dat het ‘belachelijk’ is om het eindtoernooi in de oliestaat te houden. “Dat is ook tactiek, hoe ik het zei. Ik denk over alles na”, reageerde hij maandag op de persconferentie. “Ik heb in het verleden al dezelfde vraag met hetzelfde antwoord gegeven. Dat is wel weer een tijd terug en je moet jezelf niet herhalen.”

“Ik wil er nu niet al te veel over zeggen, want andere organisaties moeten dat doen”, gaat Van Gaal verder. “Wat heeft het nou voor zin om één trainer te laten roepen wat hij denkt. Er is wel veel stennis geweest. De tactiek was dat ik er niet meer veel over wilde zeggen, omdat het de Nederlandse houding en hoe ze het willen oplossen schaadt. Nu moeten wij weer een briefje schrijven naar de organisatie en ze moeten mij heel houden en hen heel houden. Dat is politiek. Nu zeg ik weer veel te veel, maar ik heb wel gelijk.”

Dat ‘briefje’ is bestemd voor de FIFA en Qatar, die zelf contact opnamen met Zeist. “Zij stuurden ons wat vragen naar aanleiding van de uitspraken van Louis”, verklaart secretaris-generaal Gijs de Jong in het Algemeen Dagblad. “Daar hebben wij op geantwoord. Veel spannender is ‘t niet.” De bestuurder kreeg de felle uithaal ook mee. “Nee hoor, daar schrik ik echt niet van. Louis is Louis, dat weet iedereen, en hij mag zeggen wat hij wil. Dat geldt voor de spelers precies zo.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.