PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Blunder Louis van Gaal is júíst gewiekste zet’

Louis van Gaal zorgde vorige week voor de nodige ophef door te zeggen dat KNVB-directeur Marcel Lucassen ontslagen zou worden. Opvallend, want dat was helemaal niet het geval.

Van Gaal zei over de directeur voetbalontwikkeling: “Ik ben een keer uitgenodigd om met Marcel Lucassen te praten. Voor zover ik hem op basis van één gesprek kan beoordelen: hele goede vent. Hij heeft heel veel ervaring. Tot mijn verbazing lees ik op de mediakanalen dat hij ontslagen wordt. Ik vind dat vreemd en waarschijnlijk mag ik dit niet zeggen, omdat ik voor de KNVB werk. Maar ik vind het vreemd.”

Driessen reageert nu in zijn column voor De Telegraaf: “Van Gaal werd als blunderaar neergezet. Niet dus! Van Gaal zette een strategische zet in een koningsdrama op de KNVB-burelen. Collega-directeur Jan Dirk van der Zee (amateurvoetbal) zou Lucassen het liefst lozen. Die kans denkt hij te kunnen pakken als eind mei de afgesproken evaluatie van Lucassen vindt.”

“De voetbalmensen in Zeist, onder andere Van Gaal, zijn enthousiast over de voetbalideeën die Lucassen wil implementeren. Ook op een groep ex-internationals en ex-bondscoaches maakte Lucassen indruk. Volgens velen van hen ligt het Nederlandse voetbal bij hem juist in goede handen. Alleen trekt Van der Zee liever de maatschappelijke kaart. In zijn ogen is de KNVB vooral een hele grote maatschappelijke organisatie waar juist meer aandacht moet zijn voor diversiteit, inclusiviteit, bewegingsarmoede en racisme. Voetbal is voor hem slechts een vehikel, dat te hoog op de agenda staat en met twee man (Hoogma en Lucassen) te zwaar vertegenwoordigd is in de directie”, gaat Driessen verder.

“Ook Marianne van Leeuwen (algemeen directeur KNVB, red.) was onder de indruk van Lucassen en noemde hem in december een waarachtig klankbord, oprecht en bijzonder kundig. Tegelijkertijd buigt ze als nieuwkomer, die moeite heeft haar plaats te veroveren in het voetbalbolwerk, vaak mee met de ervaren rot Van der Zee. Op de burelen wordt ze zelfs als zijn marionet beschouwd.” Tot slot sluit Driessen zich aan bij Van Gaal. “Kiest Van Leeuwen voor de voetbalafgevaardigde en houdt ze Lucassen binnenboord, dan is ze eindelijk zichtbaar en verstevigt dit haar positie. Schrijnend zou het zijn als juist zij als nieuwkomer en KNVB-baas een voetbalvisionair buitengooit. Het zou haar geloofwaardigheid bij de voetbaltak vermorzelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.