PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Cody Gakpo levert onvoldoende op de vleugels’

Wim Kieft is niet zo gecharmeerd van de vleugelspitsen bij Oranje. Hij snapt dan ook wel dat bondscoach Louis van Gaal met een ander systeem wil spelen.

“Vandaar vind ik het logisch dat bondscoach Louis van Gaal bij Oranje flirt met een systeem zonder buitenspelers”, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. “De exceptionele kwaliteit op de flanken ontbreekt. Want ook Cody Gakpo levert onvoldoende. Zijn naam wordt in verband gebracht met grote Europese topclubs, maar dat is op weinig meer gebaseerd dan op zijn Eredivisie-duels bij PSV. Als je ziet hoe in de Eredivisie wordt verdedigd en hoeveel ruimte aanvallers krijgen, dan geldt dat niet als internationale maatstaf.”

Het Eindhovens Dagblad meldde eergisteren: “Na dit seizoen gaat Cody Gakpo in het buitenland aan de slag, is binnen en buiten PSV de verwachting. Aangenomen wordt ook dat zijn verkoop het transferrecord bij PSV gaat breken (bijna veertig miljoen euro), maar wie gaat er straks met hem aan de haal?”

Het betrouwbaar geachte The Athletic onthulde onlangs dat Manchester City, Liverpool, Arsenal, FC Barcelona én Bayern München een oogje op de buitenspeler hebben. Volgens het ED hebben twee partijen zich reeds bij het management van Gakpo gemeld… “Verwacht wordt dat er zowel voor PSV als voor Gakpo zelf biedingen ontstaan die simpelweg niet te weigeren zijn.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.