PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Teringhekel aan Ajacieden? Natuurlijk’

Als international heeft Rene van der Gijp nogal slechter ervaringen opgedaan met spelers van Ajax. In het programma Vandaag Inside reageert de analist op de eerdere uitgedane uitlatingen van Rafael van der Vaart.

“Hij zei dat ik een teringhekel aan Ajacieden had en dat is natuurlijk zo, maar dat heeft wel een reden”, opent Van der Gijp. “Toen ik in het Nederlands elftal speelde, waren het zestien Ajacieden en Ruud (Gullit, red.) en ik. Er werd door Ajacieden uitgemaakt wat er gebeurde. Hoe er getraind werd, alles erop en eraan.”

Daar voegt Van der Gijp aan toe: “Eén ding hebben zij heel erg, namelijk dat ze denken dat ze het voetbal hebben uitgevonden. Wij moesten de hele dag aanhoren hoe het moest. Een bal inspelen op je goede been. Ze zeiden: wij doen heel veel positiespel, wat doen jullie bij PSV?”

Volgens Gijp waren de verhoudingen bij Oranje niet goed. “Zo erg dat Michels zei: we gaan het anders doen. Ruud op de kamer bij Van Basten en ik op de kamer bij Van ’t Schip. Ik had helemaal niets met die jongen. Dan lig je ’s avonds tv te kijken en dan vallen er van die stiltes. Dan was het zo lang stil dat je denkt: ik moet nu iets gaan zeggen. En dat gebeurde niet.”

One thought on “‘Teringhekel aan Ajacieden? Natuurlijk’

  1. Wat een verademing, eindelijk zegt hij eens hoe het werkelijk ging, hoe anders praat hij in het v i showtje waar hij toch vooral zijn oren laat hangen naar die Ajax liefhebbers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.