PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Belachelijk dat het WK daar is, het draait om geld’

Bondscoach Louis van Gaal vindt het maar niks dat het aankomende WK in Qatar wordt gehouden. Hij noemt het zelfs een belachelijk iets. Op de persconferentie in aanloop van de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland nam Van Gaal geen blad voor de mond.

“Ik ben lid van een commissie met Gijs de Jong. We vergaderen en dan hoor ik wat er allemaal is afgesproken met andere landen. Dan hoor ik wat we kunnen doen en geef ik mijn commentaar. Ik ben er maandelijks mee bezig. In de vorige persconferenties heb ik het al gememoreerd. Dat het WK daar is, vind ik belachelijk.”

“We spelen in een land waarvan de FIFA zegt dat we het voetbal daar willen ontwikkelen. Dat is al bullshit, maar dat doet er niet toe. Het gaat om geld, om commerciële belangen. Dat doet ertoe bij de FIFA”, klinkt het fel. “Waarom denk je dat ik niet in een commissie zit bij de FIFA of UEFA met mijn expertise? Omdat ik me altijd heb afgezet tegen dit soort organisaties. Dat kan ik straks in Qatar gaan zeggen, maar dat helpt niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.