PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Memphis Depay is er als ik hem nodig heb’

Sinds enkele tijd speelt Tonny Vilhena voor het Catalaanse Espanyol. Het speelt in dezelfde stad als FC Barcelona waar Memphis Depay onder contract staat. Vilhena heeft veel aan hem.

De 27-jarige Vilhena is goed begonnen bij Espanyol en staat nu al op zeven optredens. “Dit is LaLiga, alleen maar voetbal, tiki-taka. Elke club hier wil voetballen en heeft kwaliteitsspelers. Iedereen kan van elkaar winnen en dat maakt deze competitie zo mooi”, glundert de linkspoot in gesprek met De Telegraaf.

De derde wedstrijd van de oud-Feyenoorder voor Espanyol was de derby tegen ‘grote broer’ FC Barcelona (2-2). “In die week merkte je dat er écht wat op het spel stond, bij het stadion reden we de supporters met hun fakkels tegemoet. We hadden moeten winnen, maar Luuk de Jong kopte in de 96e minuut nog die 2-2 binnen. Die avond merkte je de verbondenheid hier. Het is een heel warme club en voelt ook echt als een kleine familie. Iedereen staat klaar om me te helpen.”

Memphis Depay ontbrak nog in dat duel door blessureleed. Vilhena spreekt hem regelmatig. “We zijn altijd goed met elkaar gebleven en vrienden geworden. We zijn een aantal keer uit eten geweest en ik heb nu via hem ook een Nederlandse juffrouw voor mijn Spaanse les. Hij is er als ik hem nodig heb.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.