PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Luuk de Jong staat voor prachtige transfer’

Luuk de Jong staat voor een prachtige transfer. De spits van FC Barcelona zou namelijk zijn loopbaan kunnen voortzetten bij Villarreal. Hij maakte in de zomer van vorig jaar op huurbasis de overstap van Sevilla naar FC Barcelona.

De Oranje-international maakte vooralsnog zes goals in 22 officiële duels en had daarmee een een aandeel in de wederopbouw onder trainer Xavi Hernández. Toch is de kans klein dat de Catalanen hem definitief overnemen.

Sevilla daarentegen wil De Jong verkopen met het oog in zijn 2023 aflopende contract. Volgens Spaanse bronnen hoopt de 31-jarige aanvaller daarom op een transfer binnen de Spanse competitie en Villarreal zou kenbaar hebben gemaakt dat zij hem graag willen inlijven.

Villarreal-coach Unai Emery is naar verluidt gecharmeerd van De Jong. Hij is niet tevreden over zijn huidige aanvallers (Paco Alcácer en Boulaye Dia), waardoor de Nederlander een serieuze optie is geworden. De Spaanse subtopper zou vijf miljoen euro willen neertellen om zijn laatste contractjaar bij Sevilla te kopen.

Villarreal lijkt een prachtige bestemming voor De Jong. De Spaanse club won vorig seizoen de Europa League en is dit seizoen kwartfinalist in de Champions League. Zij werden vrijdagmiddag gekoppeld aan de Duitse topclub Bayern München.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.