PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Cody Gakpo mist treffen tegen Fortuna zondag

Het ziet ernaar uit dat Cody Gakpo het thuisduel tegen Fortuna Sittard van aankomende zondag zal gaan missen. De aanvaller kreeg gisteren een harde schop te verduren in het duel met Kopenhagen.

“Alle andere spelers zijn fit die er donderdag bij waren. Als ik Cody nu zag, zal hij er zondag waarschijnlijk niet bij zijn. We moeten nog nader onderzoeken wat hij precies heeft”, vertelde coach Roger Schmidt vrijdagmiddag aan het Eindhovens Dagblad. Na afloop van de gewonnen wedstrijd in Denemarken sprak Schmidt nog de hoop uit dat het kwetsuur van zijn steraanvaller mee zou vallen.

Dat blijkt dus echter niet het geval. PSV hervat de jacht op koploper Ajax dus zonder de linksbuiten, die bezig is aan een uitstekend seizoen in de Eindhovense hoofdmacht. De 22-jarige buitenspeler was dit seizoen in alle competities al goed voor zestien doelpunten en vijftien assists, waarmee hij een grote rol speelt in de huidige tweede plaats van zijn ploeg.

Schmidt ging tijdens het perspraatje eveneens in op de loting van de Conference League. In de kwartfinale is Leicester City de tegenstander. “Dit laat weer eens zien hoe interessant dit internationale toernooi werkelijk is. Wij zijn blij dat we de tweede wedstrijd in ons eigen stadion spelen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.