PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘KNVB moet wachten met toezegging aan Ronald Koeman’

Journalist Valentijn Driessen heeft een advies voor de KNVB. Hij vindt namelijk dat ze niet te snel een toezegging moeten doen aan Ronald Koeman. Stel je namelijk is voor dat iemand als Pep Guardiola na het WK in Qatar beschikbaar is.

Volgens Driessen kan Koeman een goede opvolger van Van Gaal zijn. ‘Alleszins een serieuze kandidaat. Het ontslaat de KNVB niet van de plicht maatwerk te leveren en rekening te houden met de dan bestaande situatie bij Oranje. En zich af te vragen of Koeman tegen die tijd nog de ideale kandidaat is. Wie nog meer beschikbaar is. Hoe de spelersgroep er uitziet voor het EK 2024 als veel bepalende spelers de dertig ruim zijn gepasseerd. Hoe de hiërarchie dan is en of de erfenis van Van Gaal een gespreid bedje is of een spijkerbed’, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

De succesvolle eerste periode van Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal mag volgens Driessen worden meegewogen, maar kan de doorslag niet geven omdat het geen garantie biedt voor de toekomst. ‘Het is voorbarig hem nu te strikken omdat het anders te laat kan zijn. Tien maanden in de voetballerij is een eeuwigheid. Ooit kreeg Danny Blind het bondscoachschap twee jaar eerder in het vooruitzicht gesteld, maar ver voordien zag je de rampzalige gevolgen zich al aandienen. Uiteindelijk liep Oranje het EK 2016 en het WK 2018 mis. Koeman wil, maar haast is niet geboden. Stel je voor dat Guardiola beschikbaar is en openstaat voor Oranje.’

Driessen vindt dat Koeman niet echt zelfkritisch is over zijn avontuur bij FC Barcelona, dat in oktober vorig jaar tot een einde kwam. ‘Behoudens het instemmen met het vertrek van sommige spelers, zegt hij geen andere fouten gemaakt te hebben en krijgt voorzitter Joan Laporta alle schuld’, schrijft hij. ‘Dat is toch echt te kort door de bocht. Koeman heeft drie transferperiodes meegemaakt bij FC Barcelona, kon een jaar beschikken over Lionel Messi en Antoine Griezmann, maar haalde niet het maximale uit het spelersmateriaal. De ploeg verloor te vaak en wist nooit te swingen.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.