PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax overwoog voormalig doelman van PSV te halen’

Ajax kampt met een keepersprobleem. Maarten Stekelenburg, Jay Gorter en Remko Pasveer zijn alleen geblesseerd en daarom zijn de Amsterdammers opzoek naar een nieuwe doelman. En die vacature met Robbin Ruiter op gaan vullen.

Ruiter, clubloos na een mislukt avontuur bij Willem II, is echter niet de enige kandidaat. “Ook de naam van Przemyslaw Tyton viel”, weet De Telegraaf. “Het voordeel dat Ruiter heeft, is dat hij topfit is. Sinds zijn vertrek bij Willem II op 31 januari traint de oud-doelman van FC Volendam, FC Utrecht, Sunderland en PSV elke dag privé en op de dag van AZ-Ajax dus op De Toekomst.”

Tyton keepte van 2007 tot 2015 (verhuurperiodes daargelaten) in Nederland, bij achtereenvolgend Roda JC en PSV. Daarna kwam hij ook nog uit voor VfB Stuttgart, Deportivo la Coruna en Cincinatti FC. Zijn contract bij de Amerikanen werd in januari dit jaar verscheurd, sindsdien is de 35-jarige Pool werkloos.

Gisteren zei Ten Hag al over de geruchten rond Ruiter: “Ik wil niet op de naam in gaan, maar wel dat we ons aan het oriënteren zijn, omdat we opeens een probleem hebben.” Ruiter trainde gisteren al mee op De Toekomst. Op de sociale media krijgt Ajax veel kritiek betreft Ruiter.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.