PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV en Ajax in top meest waardevolle opleidingen van Europa

De opleidingen van Ajax en PSV floreren rijkelijk. Zo staan ze in de top van meest waardevolle opleidingen van Europa. Een uitstekende prestatie uiteraard. Dat blijkt uit de cijfers van CIES Football, een databureau gespecialiseerd in voetbalstatistieken.

Het bureau heeft alle inkomsten van verkochte spelers uit de eigen jeugdopleiding sinds 2015 berekend en daarin staat Ajax op de vierde plek en PSV vertegenwoordigt de achtste plek. AS Monaco voert de lijst aan. De Franse club heeft maar liefst voor 246 miljoen euro aan zelf opgeleide spelers verkocht in zeven jaar tijd.

Real Madrid volgt op de tweede plek met 236 miljoen euro en het Olympique Lyonnais van Peter Bosz completeert het podium met 228 miljoen euro. Ajax grijpt net naast het eremetaal, maar doet het met 211 miljoen euro ook uitstekend. Met name de transfer van Matthijs de Ligt had daar een groot aandeel in, die was namelijk verantwoordelijk voor 41% van dat bedrag. PSV staat op de achtste plek met 142 miljoen. Memphis was de grootste klapper voor de Eindhovenaren.

AZ komt terug op de 23e plek met 72 miljoen euro (Myron Boadu leverde het meest op). Feyenoord staat vijf plekken lager met 61 miljoen, waarvan Rick Karsdorp het meest waardevol was. Opvallend is dat een grootmacht als Bayern München pas op plek 48 terug te vinden is en hun hele opbrengst van jeugdspelers (38 miljoen euro) komt van één speler: Mats Hummels.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.