PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Vinnige Cristiano Ronaldo: ‘Hoef niet uit te leggen hoe goed ik ben’

Cristiano Ronaldo ligt onder vuur bij Manchester United. De aanvaller verkeert niet in een topvorm en zijn trainer Ralf Rangnick geeft toe meer doelpunten van hem te verwachten. De speler zelf heeft nu ook zijn verhaal gedaan op de kritiek die er op hem is.

“Ik kan moeilijk zeggen dat ik het zelf niet beter wil doen”, begon Ronaldo tegenover DAZN. “Ik ben bij een club die mij de kans geeft om nog meer prijzen te pakken. Ik zal nog hooguit vier of vijf jaar voetballen en wil meer winnen. Je moet ook reëel zijn en weten dat je op 18e, 20e of 25e niet op hetzelfde niveau bent als op je 35e. Ik moet vooral op het hoogste niveau blijven presteren.”

Ronaldo voegde daaraan toe dat dat laatste niet gemakkelijk is. “Maar toch laat ik het jaar na jaar zien. Mijn cijfers spreken voor zich. Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe goed ik ben, daar zijn de statistieken voor. Feiten zijn feiten, de rest maakt niet uit. Daarom ben ik blij met mijn vorm. Ik maak nog steeds mijn doelpunten en help mijn team, zowel de nationale ploeg als Manchester United. Daarom wil ik zo door blijven gaan.”

Sinds zijn terugkeer bij Manchester United was Ronaldo goed voor negen goals en drie assists in 22 Premier League-wedstrijden. In de Champions League scoorde hij wel zes keer in zes duels. Overigens was de eerdere kritiek van Rangnick niet alleen op de Portugees gericht. “Het ligt niet alleen aan Ronaldo, het is een probleem van meerdere aanvallende spelers. We scoren niet genoeg”, stelde hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.