PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Niet alleen De Vrij maar ook Memphis botste met SEG’

Net als Stefan de Vrij is ook Memphis Depay vertrokken bij het makelaarskantoor van SEG. En ook achter dat vertrek zit een verhaal aan vast.

De Vrij voelde zich belazerd spande een rechtszaak aan tegen SEG. “Het is bij Oranje gaan rondzingen”, zegt Kees Ploegsma senior, die zijn makelaarskantoor aan SEG verkocht en via zijn zoon Kees Ploegsma junior nog betrokken is bij het bedrijf, aan Voetbal International. Enkele spelers van het Nederlands elftal besloten SEG ook de rug toe te keren, waaronder Memphis.

Volgens Ploegsma senior vertrok de ex-PSV’er echter ook om een andere reden. “Hij had er zijdelings mee te maken. Kees heeft voor negentig procent zijn contract bij Barcelona nog gedaan. Maar Barcelona wilde niet betalen wat Depay wilde en eiste Kees zijn fee op. Toen zei Kees dat hij al tien keer op en neer is gegaan en dat het hem ook geld kostte. Daarom heeft hij dat niet gedaan. Hij heeft een advocaat ingeschakeld en gekregen wat afgesproken was.”

Memphis en Ploegsma junior raakten gebrouilleerd. “Ze hadden als boezemvrienden iets op hun arm getatoeëerd van een hondje waar ‘Memphis en Kees’ bij stond. Maar die vriendschap is hierdoor dus kapotgegaan. Daar heeft Kees heel veel verdriet van gehad.”

Ploegsma senior ziet dat SEG imagoschade heeft opgelopen. “Als de uitspraak van de rechtszaak negatief uitvalt, dan krijgt het bedrijf een aardige tik”, erkent hij.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.