PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘UEFA wil af van staatsbedrijf Gazprom en bekijkt de opties’

De UEFA wil af van het contract dat ze hebben met het Russische bedrijf Gazprom. Dit naar aanleiding van de oorlog die er momenteel speelt op initiatief van de Russen. Ze willen niet langer geassocieerd worden met het staatsbedrijf.

Eerder maakte de UEFA al bekend dat ze de eindstrijd van de Champions League uit Rusland weghalen. Die zou in Sint-Petersburg gespeeld worden, maar gaat vanwege de oorlogsmisdaden van de Russen in Oekraïne nu naar het Stade de France in Parijs. Daar houdt het echter niet op, want de bond wil nu ook van het sponsorship van Gazprom af.

Het Russische staatsbedrijf sponsort de Champions League, maar BBC schrijft nu dat de UEFA juridisch advies inwint over de mogelijkheden om daar onderuit te komen. Wellicht dat men in Nyon nog in gesprek kan gaan met Schalke 04. Die club werd ook gesponsord door Gazprom, maar heeft onlangs ook besloten om alle banden te verbreken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.