PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Twijfels over aanstelling Phillip Cocu bij PSV: ‘Hij is te lief’

Kees Ploegsma senior vraagt zich af of het verstandig is voor PSV om Phillip Cocu aan te stellen als nieuwe trainer. Mochten ze dit wel doen dan zou Ruud van Nistelrooy hem moeten assisteren. Dat stelt Ploegsma althans tegenover Voetbal International.

“Ik ben meestal niet zo van het mensen terughalen. Dat heb ik ook bij Huub Stevens gezien en in het verleden nog een paar keer. Het wordt dan vaak ouwe -jongens-krentenbrood”, voorspelt Ploegsma over een eventuele terugkeer van Cocu. “Dat je te lief bent voor elkaar en elkaar de waarheid niet meer durft te zeggen.”

Cocu in samenwerking met Van Nistelrooij – die al uitsprak sowieso niet in te stappen als hoofdtrainer – als rechterhand, zou wel een goede optie zijn. “Dan heb je verfrissing. Als hij inderdaad de toekomstige trainer van PSV is, zou ik hem er na dit seizoen direct al naast zetten. Dan is de combinatie met Cocu in mijn ogen prima.”

De andere veelvuldig genoemde naam is die van Peter Bosz, daarin ziet Ploegsma ook wel het een en ander vanwege de manier van voetballen – ondanks dat hij nog geen enkele noemenswaardige hoofdprijs won. “Maar hij zorgde wel voor aantrekkelijk voetbal, hij moet die combinatie een keer gaan maken”, aldus Ploegsma, die concludeert dat het bij Cocu eigenlijk andersom was in zijn eerste periode bij PSV.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.