PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV gaat poging wagen voor Rique Puig (22)’

Rique Puig kan onder Barcelona-trainer Xavi Hernandez niet rekenen op veel speeltijd. Dit was hetzelfde onder Ronald Koeman. Hij mag dan ook deze zomer vertrekken bij de Catalaanse club. En die linken hem aan o.a PSV. Dit weet het medium La Vanguardia te melden.

Puig stond lange tijd te boek als een groot talent bij FC Barcelona, maar wist nooit een onbetwiste basisspeler te worden bij de Catalanen. Vanwege de doorbraak van Pedri, Gavi en Nico González is Puig zelfs nog verder gedaald in de pikorde. Dit seizoen speelde Puig, tot nog toe, tien duels, waarvan hij er slechts één in de basis begon.

Puig wilde eerder niet vertrekken bij zijn jeugdliefde, maar daar zou aanstaande zomer nog wel eens verandering in kunnen komen. Zijn zaakwaarnemers benadrukken dat hij moet spelen en de middenvelder is bereid om naar voorstellen te luisteren. De Spaanse krant meldt dat PSV al eens eerder interesse toonde in de diensten van Puig.

“Bij La Masía werd hij gewaardeerd om wat hij met de bal deed, maar in het profvoetbal wordt er ook in andere aspecten zoals het verdedigen en het aanvallen meer verlangt”, zegt een jeugdtrainer tegen La Vanguardia. Puig heeft bij de Catalanen nog een contract tot medio 2023. Wat de middenvelder moet kosten is niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.