PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV tikt 2,5 miljoen euro af voor huur Carlos Vinicius’

PSV heeft 2,5 miljoen euro neergetikt voor het huren van twee seizoenen Carlos Vinicius. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden op basis van verslagen die ze hebben ingezien. Ze huren hem van Benfica en het medium meldt ook dat de Eindhovenaren een verplichte koopoptie op hem hebben.

Dat is echter niet het geval. Er gelden voorwaarden voor die koopoptie en die hoeven niet per se gebruikt te worden door PSV, zo schrijft het ED. Daardoor gaat de club er van uit dat de optie niet verplicht is. Dat dat wel als zodanig in het jaarverslag van Benfica is opgenomen, vinden de Eindhovenaren geen enkel probleem.

De optie die dus mogelijk gelicht kan worden door PSV, betreft het betalen van tien miljoen euro voor vijftig procent van de transferrechten van Vinícius. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid niet gaan gebeuren. Het aantal wedstrijden dat de Braziliaanse spits speelt in het Eindhovense shirt, speelt geen enkele rol in deze situatie.

Omdat Vinícius voor twee seizoenen wordt gehuurd, keert hij pas in de zomer van 2023 terug naar Portugal. Die overeenkomst kan door Benfica niet eerder verbroken worden, maar door PSV wel. Dat gaat dan wel in overleg met O Glorioso.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.