PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Joey Veerman vervangt Gotze in de basis bij PSV’

Vanmiddag speelt PSV een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen en de verwachting is dat trainer Roger Schmidt Eran Zahavi en Mario Gotze niet zal gaan opstellen. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

De Duitse aanvallende middenvelder speelde de afgelopen periode bijna alle wedstrijden, mede omdat Cody Gakpo en Noni Madueke geblesseerd waren. Of de Duitser niet helemaal fit is of simpelweg rust krijgt van zijn trainer, is niet bekend.

PSV hoopt in de komende weken met Maccabi Tel Aviv af te rekenen in de Conference League. Het eerste duel, waar Götze in de basis begon, eindigde in 1-0 in het voordeel van de Eindhovenaren. Voor de wedstrijd tegen Heerenveen wordt zijn plek overgenomen door Joey Veerman.

Götze is dus niet de enige ervaren kracht die rust krijgt tegen Heerenveen. Ook Zahavi, die onlangs terugkeerde van een blessure, wordt volgens het Algemeen Dagblad naar de bank verwezen door Schmidt. De aanvaller wordt vervangen door Carlos Vinicius, die vorige week weer zijn opwachting maakte na een tijdje in de lappenmand gespendeerd te hebben. De Braziliaanse huurling van Benfica hoopt zijn sterke periode voor zijn blessure ongetwijfeld weer op te pakken en tegen Heerenveen zullen er genoeg kansen zijn om zijn doelpuntenaantal te laten groeien.

Oliver Boscagli en Ibrahim Sangaré misten de Conference League-confrontatie door schorsingen. In de Eredivisie mag het duo echter gewoon weer in actie komen en daar maakt Schmidt dan ook dankbaar gebruik van. PSV trapt om 16:45 uur af en heeft na een overwinning van Ajax tegen Willem II (0-1) de drie punten hard nodig. Mocht het niet vlotten tegen de Friezen, valt het daarom niet uit te sluiten dat we Götze en/of Zahavi alsnog in actie gaan zien zondagmiddag.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel, Mauro, Teze, Boscagli, Max, Gutiérrez, Sangaré, Madueke, Veerman, Gakpo, Vinícius

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.