PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Phillip Cocu vervanger van Schmidt bij PSV’

Er is een goede kans dat Phillipe Cocu deze zomer de nieuwe trainer wordt van PSV. Dit weet clubwatcher Marco Timmer van Voetbal International te melden.

In een video-item van VI stelt Timmer diens aanwezigheid in Eindhoven ook te hebben opgemerkt. “Hij laat zich wel veel zien”, erkent de PSV-watcher. “Hij was ook maandag bij Jong PSV. Daar kun je van alles van vinden en van alles over zeggen, maar een open sollicitatie lijkt me hierbij het meest op zijn plaats. Ik denk dat hij de meest voor de hand liggende optie is voor PSV. Cocu is succesvol geweest, is een PSV-icoon en is beschikbaar.”

Tegelijkertijd weet Timmer dat PSV geen tussenpaus ziet in Cocu. “Het ligt voor de hand, maar ik weet ook dat PSV niet voor een tussenpaus zal gaan. Als Cocu wordt aangesteld en succesvol is, zal hij niet zomaar aan de kant worden gezet voor Van Nistelrooy. Dan wil PSV wel verlengen. Maar er zijn meerdere kandidaten. Het is niet alleen Phillip Cocu.”

Zo wijst Timmer naar Peter Bosz van Olympique Lyon. “Ik weet dat Peter Bosz eens per jaar een bak koffie drinkt met Toon Gerbrands om ‘de klokken gelijk te zetten’ en te praten over carrières, hoe je die invult en hoe ze elkaar kunnen helpen. Daarbij komt ook dat Marcel Brands zijn eigen netwerk meeneemt. Wie weet komt er wel iets out-of-the-box uit de koker van Marcel Brands.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.