PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Peter Bosz gaat Roger Schmidt opvolgen bij PSV’

Roger Schmidt vertrekt aan het einde van het seizoen bij PSV en daarom zullen de Eindhovenaren opzoek moeten naar een vervanger. En hoogstwaarschijnlijk zal die uit het netwerk komen van de nieuwe algemeen directeur Marcel Brands.

De Telegraaf noemt op dinsdagochtend een opvallende naam: die van Olympique Lyon-trainer Peter Bosz… “Met Brands aan het roer wil PSV het gat met Ajax zien te verkleinen”, schrijft de krant. “Een van de eerste belangrijke taken die Brands wacht, is de aanstelling van een nieuwe trainer. Zijn netwerk is groot. Zo werkte hij bij PSV al vier seizoenen samen met Phillip Cocu, wiens naam veel wordt genoemd in relatie tot de trainersvacature, en speelde Brands bij RKC Waalwijk samen met Peter Bosz, die ook een belangrijke kandidaat voor de vacante post lijkt.”

Dat laatste is best opmerkelijk, gezien de uitspraken van journalist Mike Verweij van een (klein) tijdje geleden. Hij stelde namelijk dat Bosz de droomkandidaat van directeur voetbalzaken Marc Overmars was om Ajax-coach Erik ten Hag op te volgen.

“Er zijn verschillende zaken onzeker na het vertrek van Overmars (wegens grensoverschrijdend gedrag, red.)”, aldus Verweij. “Bosz was dé droomkandidaat van Overmars. Dat zijn vrienden en die zijn ook samen op vakantie naar Curaçao geweest. Die blijft hem ook trouw, denk ik. Als Overmars was blijven zitten en hij zou beschikbaar zijn, dan was het een abc’tje geweest. Dan had Overmars Bosz teruggehaald. Nu zal er een opvolger voor Overmars moeten komen en die moet een eigen beslissing nemen. Of Bosz dan ook de droomkandidaat is, weet ik niet.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.