PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Marcel Brands kampt met hetzelfde probleem als Van der Sar’

Marcel Brands neemt bij PSV het stokje over van Ton Gerbrands als algemeen directeur. Johan Derksen denkt dat de Eindhovenaren hier mee een fout maken. Hij vindt hem namelijk net als zijn collega Edwin van der Sar bij Ajax geen boegbeeld naar buiten uit.

“Marcel Brands is totaal ongeschikt voor die functie”, opent Derksen. “Toon vindt hem geschikt en bij PSV zijn ze nogal gecharmeerd van Marcel Brands, maar als iemand nou niet kan communiceren naar buiten uit, dan is het Marcel Brands. Daar krijg je nooit contact mee. Als technisch directeur kun je in een achterkamertje de boel regelen. Dan hoef je eigenlijk nooit naar buiten te treden, dan laat je de perschef het nieuws brengen. Maar Marcel Brands is geen boegbeeld, want die heeft nooit wat te melden, en als hij wat zegt, klinkt het een beetje ongeloofwaardig.”

Derksen sprak gisteren nog met Gerbrands en weet waarom hij gaat stoppen: “Toon heeft toen hij begon gezegd: ‘Ik teken een contract, en als er een andere club komt die veel meer biedt, dan zal ik dat nooit doen. En als jullie een andere weg willen inslaan, drinken we een kop koffie en ga ik daarmee akkoord.’ Hij had nu nog drie jaar contract, maar hij hoeft er geen vergoeding voor te hebben, want hij vindt het voor de club PSV heel belangrijk om de kans op het halen van Marcel Brands te grijpen.”

“Hij zei erbij: ‘Misschien is wat extra voetbalknowhow binnen de club ook wel wenselijk.’ Die man is bijna 65 en heeft twintig jaar hard gewerkt, twaalf jaar bij AZ en acht jaar bij PSV. Hij zegt: ‘Ik vind het eigenlijk wel mooi geweest.'”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.