PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

FINALE LONKT: PSV en Feyenoord favorieten in Conference League

Het zou zomaar kunnen dat de Conference League een compleet Nederlandse finale zal worden. PSV maakt namelijk veertien procent kans op de eindoverwinning terwijl Feyenoord dertien procent kans maakt. Dit heeft het statistiekenbureau FiveThirtyEight berekend.

Het databureau baseert zich op duizenden wedstrijden en op de speelwijze van alle clubs. Met die factoren wordt een ranglijst gemaakt van alle clubs die nog actief zijn in het toernooi. Na de Nederlandse clubs worden Stade Rennais, AS Roma en Leicester City gezien als de favorieten voor de eindzege.

AZ staat zevende op de lijst met favorieten. Volgens het bedrijf heeft de ploeg van Pascal Jansen negen procent kans om het toernooi te winnen. Daarmee staan de Alkmaarders onder andere boven Celtic. Opvallend, aangezien die ploeg in de voorrondes van de Europa League een maatje te sterk was voor de huidige nummer vier van de Eredivisie.

De kans dat Vitesse het toernooi wint, is volgens het databureau kleiner dan één procent. De Arnhemmers hebben echter bewezen dat ze niet onderschat moeten worden. De ploeg van Thomas Letsch leek kansloos in een poule met Tottenham Hotspur en Stade Rennais, maar eindigde knap als tweede in de poule. Nu is Vitesse gekoppeld aan Rapid Wien, een club die ook minder dan één procent kans heeft om de Conference League te winnen. De kans dat de Oostenrijkers verliezen van de Nederlandse club, is volgens de berekeningen 58 procent. Vitesse is dus de favoriet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.