PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Er is na Ajax één andere club waar ik mij erg zorgen om maak’

Marjan Olfers zat in het verleden in de rvc van Ajax. Marc Overmars vertrok onlangs bij de Amsterdammers en ze denkt dat er meer aan de hand was dan alleen het versturen van een ‘dickpic’. “Ik weet gewoon dat – en laat ik dat hier gewoon zeggen – er sprake is van zwaar grensoverschrijdend gedrag”, zei Olfers zondagavond bij Studio Voetbal.

“Natuurlijk is één zo’n foto sturen al één teveel, zeker als directeur hoor je dat gedrag niet te vertonen, maar ik kan ook zeggen dat een hoop vrouwen niet ineens van de rel zijn door één zo’n foto. Er is echt wel meer gebeurd.”

Olfers heeft echter ook een zorgwekkend bericht ontvangen over een andere voetbalclub. “Er is één andere betaald voetbalclub waar ik mij erg zorgen om maak”, geeft ze aan. “Als iemand dat bij mij gaat melden, dat betekent al dat het daar volstrekt onveilig is. Want waarom zou je dat bij een hoogleraar gaan melden? Blijkbaar durf je dat dus niet binnen de club.”

“En daar zitten wel mijn zorgen. Die machocultuur is er natuurlijk, maar dat zegt niets over het feit dat je grensoverschrijdend gedrag niet buiten de deur moet houden. Dat moet altijd”, aldus Olfers, die bij Ajax informatie krijgt van binnen. “Ik ben geen vertrouwenspersoon geweest van de medewerkers, ik heb gewoon contacten binnen Ajax. Belangrijk is dat we om de vrouwen heen gaan staan. Ik kan er niet meer over vertellen, want mijn werk is ook dat mensen zich veilig voelen bij mij.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.